"در کودکی توپ را در خیابانهای تهران به گردش در میآورد. گذشت زمان او را به "جادوگر فوتبال" ایران تبدیل کرد. کسی که بعدها به او لقب "مارادونای آسیا" را دادند." یک روزنامه رومانیایی در شروع گزارشی درباره علی کریمی اینگونه ستارهی این سالهای فوتبال ایران را معرفی کرده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه رومانیایی کلیک در گزارشی به بررسی وضعیت علی کریمی پرداخت. در این گزارش آمده است: فراز و نشیبهای علی کریمی شبیه فیلمهای هالیوودی است. ایلی بیلاچی ، سرمربی سابق رومانیایی الاهلی که در اوایل 2000 با یکی از مستعدترین هافبکهای آسیا کار میکرد، درباره او یک بار گفته بود "اگر او در رومانی به دنیا میآمد، اکنون کاپیتان تیم ملی رومانی بود."
زندگی فوتبالی علی کریمی فراز و نشیبهای زیادی داشته. او به عنوان قهرمان فیلمها معرفی شد و زمان دیگر اوضاع کاملا برای او فرق میکرد. کریمی به این معروف است که خیلی تمرین نمیکند، اما از استعداد زیادی برخوردار است. او ابتدا فوتسال را به فوتبال ترجیح داد و از تیم فوتسال فتح تهران دوران ورزشی خود را آغاز کرد. در اواخر دهه نود علی پروین، سرمربی وقت پرسپولیس- که پرطرفدارترین تیم کشور ایران محسوب میشود- در میان تماشاگران بازی فوتسال فتح و پرسپولیس حضور داشت و بازی علی کریمی را از نزدیک تماشا کرد. پروین تحت تاثیر شیوه بازی علی کریمی قرار گرفت؛ پسر بچهای که گرفتن توپ از او غیر ممکن شده بود. علی پروین خیلی زود تصمیم گرفت تا این بازیکن را به پرسپولیس منتقل کند و پیراهن شماره "8" را به او بدهد. این تصمیم علی پروین باعث شد تا کسی به فوتبال ایران معرفی شود که بعدها او را "جادوگر" یا "مارادونای آسیا" نامیدند.
کریمی پس از درخشش در پرسپولیس به تیم ملی امید ایران دعوت شد. تکنیک بالای علی کریمی به دغدغه اصلی تیمهای مقابل تبدیل شده بود. آنها تنها برای متوقف کردن علی کریمی رو به خطا می آوردند. او در تورنمنت زیر 23 سالهها در کشور ویتنام دیگر نتوانست خطاهای پی در پی روی خود را تحمل کند و کنترل خود را از دست داد و با مشت و لگد به بازیکن حریف و داور کوبید. این قضیه با مداخله هم تیمیهای علی کریمی به خیر گذشت. کنفدراسیون فوتبال آسیا در واکنش به این حرکت علی کریمی را یک سال از تمام فعالیتهای مربوط به فوتبال در ردههای ملی و بینالمللی محروم کرد و به نظر میرسید دوران فوتبال علی کریمی قبل از این که جا بیفتد به پایان رسیده است.
رسانهها به علی کریمی که باعث شد یک فاجعه بینالمللی برای ایران رخ دهد به شدت انتقاد کردند و او چند ماه بعد کاملا فراموش شد. این محرومیت علی کریمی چندی بعد کاسته شد تا او بتواند به میدان باز گردد. او این دفعه آرامتر شده بود و دیگر با داور جر و بحث نمیکرد.
در سال 2000 باشگاه آتلتیکو مادرید پیشنهاد پنج میلیونی را برای علی کریمی به این بازیکن ارائه داد، اما او تصمیم گرفت تا فوتبالش را در الاهلی امارات ادامه دهد که در عرض دو سال بتواند تمام آن پولی که آتلتیکو مادرید به او میخواست بدهد را به دست آورد. او از سال 2001 تا 2005 به محبوبترین بازیکن الاهلی تبدیل شد.
او در نهایت تصمیم گرفت تا فوتبالش را در اروپا ادامه دهد. پس از بازی دوستانه ایران و آلمان ، فلیکس ماگات ، سرمربی وقت بایرن مونیخ تصمیم گرفت تا علی کریمی را به باواریاییها ببرد تا به رقیبی برای میشاییل بالاک تبدیل شود.
کریمی در بایرن مونیخ توانست قهرمان بوندسلیگا و جام حذفی شود. او اکنون در تیم تراکتورسازی ایران توپ میزند. سرعت او اکنون در 35 سالگی کمی فرق کرده است ، اما پاسهای او هم چنان مثل قبل دقیق است و هواداران هم چنان برای دیدن «جادوگر» در ایران به ورزشگاهها میروند."
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
یه مرد سال اسیا حسرت استقلالیا